OSIGURANJE I ENERGETSKA OBNOVA

U suradnji sa Fondom za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti i tvrtkama koje provode energetsko certificiranje nudimo cjelovita suvremena energetska rješenja usmjerena na dugoročno smanjenje potrošnje energije.

Ishođenje energetskog certifikata

Stručno proveden energetski pregled i izdavanje energetskog certifikata temelj je za izradu kvalitetnog projekta energetske obnove postojećih zgrada. U postupku se provodi  analiza sustava grijanja i hlađenja, ventilacije i klimatizacije te potrošnje električne energije.

Procedura dobivanja certifikata se razlikuje za objekte starije gradnje od onih koji su sagrađeni proteklih godina.

Energetska obnova zgrade

Energetski certifikat je dokument koji predočuje energetska svojstva zgrade i koji omogućava uvid u kvalitetu zgrade sa stajališta potrošnje energije i budućih troškova korištenja. Sadrži opis mjera, procjenu vrijednosti investicije, iznos uštede energije i rok povrata investicije kroz uštedu.

Osiguranje

Radi zaštite od raznih čimbenika koji mogu utjecati na nastajanje štete na zajedničkim dijelovima zgrade, zakonski je propisana obaveza osiguranja zajedničkih prostora zgrade.

Prema Ugovoru s Osiguravateljem osnovno osiguranje podrazumijeva osiguranje zajedničkih dijelova zgrade, osiguranje od odgovornosti vlasnika i upravitelja. Osim osnovnog osiguranja, suvlasnici mogu dodatno osigurati zgradu od nekih drugih opasnosti.

Sa osiguravajućom kućom s kojom je ugovoreno osiguranje zgrade preko upravitelja, vlasnici stanova ili poslovnih prostora mogu uz povoljne uvjete dodatno osigurati opremu u stanovima i ostalim prostorima (svi rizici; požar, oluja, izljev vode, lom stakla, provala i krađa i privatna odgovornost).

Prema Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima svaka zgrada mora biti osigurana sukladno Zakonu o osiguranju.

NAZOVI I SAZNAJ KAKO MOŽEŠ POVEĆATI VRIJEDNOST NEKRETNINE PAMETNIM UPRAVLJANJEM

Scroll to top